Mat och sovklocka

Min älskade supernova har en lite jobbig egenhet. Hon är extremt matfixerad och blir som en virvelvind när hennes mat och sov klocka ringer, vilket brukar vara ett par timmar innan det är matdags.

novahuvud
Så stillsam och oskyldig kan man se ut ❤ 

Om vart annat skuttar hon runt en och slickar en på armar och ben, puffar och duttar på mig, klättrar upp i knät och pussar på mig eller sitter och stirrar uppmärksamt på mig tills det kryper i nackhåren. Hon stressar dessutom upp alla andra, så när klockan närmar sig 14.30 börjar man känna sig lite stressad själv, då har det dessutom smittat så att alla pälsbollar blivit lätt stressade och springer fram och tillbaka så fort man rör sig i köket.
Oavsett hur vi jobbat så har vi inte kommit till rätta med problemet. Och nu kände jag att det inte får bli värre än så här. Det är fortfarande inget jätteproblem, men jag kan lätt se framför mig hur detta eskalerar lite grann i taget tills det blir ohållbart.
Så fick jag en idé, varför inte utnyttja mat och sovklockan och skapa lite klassisk betingning på alla samtidigt. Sagt och gjort, i förrgår satte jag ett larm på telefonen med en speciell ringsignal. Så fort den ringde gick jag och började ta fram matskålarna och göra iordning deras mat. Och redan igår var det oerhört mycket lugnare då de låg och vilade innan larmet ringde. Och succén fortsatte idag, så jag räknar med att om ett par veckor har vi nog befäst ett helt nytt lugnare beteende.
Så enkelt, att jag inte tänkt på det tidigare….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.