Allt på en gång

Jag kan bara konstatera att allt har en tendens att hända på samma gång. Alltid.
Själv håller jag på att förbereda för en resa för att hämta en hund. Och precis nu börjar Cocos löpa, tyckte på Yoshis beteende att det nog kan vara löp på gång. Och när jag kollar med papper är det jättemycket blod. Alltså har hon nog startat vid nyår eller kanske nån dag innan, så det blev till att boka tid för blodprov hos vår vet på fredag och sen prata med labbet på strömsholm så dom är förberedda på en hysterisk uppfödare, vilket jag förmodligen kommer att vara då. Men skulle hon ligga högre än jag tror så får vi skjuta på resan till efter insemineringen. Vilket krånglar till det eftersom jag har tid för coronatester nu i veckan inför resan.
Men det löser sig nog.
Vi har legat lite lågt i december pga ledsamheter som hänt, inte oss direkt egentligen men ändå nära. Sjukdomsbesked och dödsfall är alltid så fruktansvärt att hantera. Just nu finns inget jag är redo att dela med mig av, men det är anledningen till att jag varit lite frånvarande både här och på facebook/instagram. Allting känns lite futtigt när man står mitt i livets allvar. Pälsbollarna åkte dessutom på kennelhosta i december och konstigt nog var det de två som var vaccinerade inom 6 månader som hostade mest och längst. Men nu är det överståndet, isoleringen över och alla mår bra. Dom var ju inte särskilt påverkade heller förutom hostan.

Men jag börjar hämta mig från allt, och hundarna drar en ju alltid in i verkligheten igen, och det är ju tur 🙂 Så vi ser med tillförsikt på framtiden och hoppas att 2022 blir så mycket bättre än 2021.
Vi har ju mkt att se fram emot, främst valpplaner och så en ny liten fluffboll att börja om med 😉 LOL, det är ju alltid så, det kommer nya hundar att börja om med, rumsrenhetsträning, vardagslivet och framför allt kommer jag att sätta igång henne nästan omgående med nosework och lära in massor av nya moment. Sitt, ligg, stå, stanna osv. Självklart utan krav och med bara belöningar för rätt utförande.
Ja, avslöjade jag att det var en liten tjej? Jo det är det, en liten Ziva eller Tesla, inte riktigt klart än. Men efter helgen ska vi presentera henne ordentligt.
Och sen valpplanerna, om det tar sig och blir valpar så föds de i mitten av mars och leveransklara i juni, så det känns som en perfekt tid. Men inseminering med fryst säd är ju alltid osäkert, så min förhoppning är att jag åtminstone ska få en tik till mig själv. Världens dyraste valp isåfall 😉 😀
Sedan väntar vi att Nova o Panda skall börja löpa i slutet av februari / början av mars. Men om dom dras igång tidigare nu när Cocos löper, ja då raseras alla planer, och vi får ta plan B, eller plan C.
Det är alltid så mycket upp och ner och om, kanske och utifall att?
Men nu vet ni lite mer i alla fall. Nästa inlägg om en vecka.

Delar några bilder från julen och lite bakåt under december.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.