Ibland blir det inte som man tänkt sig

Min fina supernova hade ju en fantastisk dag i Askersund förra helgen. Tog cert och Nordic cert och blev BIR.
Igår var vi i Norrköping och hade hoppats ta sista certet. Och det började bra, jag fick den där känslan när man bara känner att domaren gillar vad han ser – väldigt mycket. Han satte också Nova först i öppen klassen direkt och i konkurrensen skulle vi då springa först. Men det varvet började med att Nova stukade sig ordentligt i en grop i ringen och sen var hon halt. Så pissigt rent ut sagt 😦
Domaren bad mig att “snälla gör någonting, fixa henne”, och så fick vi springa igen, men tyvärr fortfarande halt. Och han kan ju inte sätta fram en halt hund, så bedömningen var helt korrekt. Hon fick en helt fantastisk kritik och om han dömer i Sverige igen tror jag att jag ska anmäla alla mina hundar. Så ingen skugga faller på domaren.Ja, ja, vi får jaga sista certet under hösten istället, Gimo eller Sandviken kanske, fast jag hade tänkt anmäla till några noseworktävlingar också, så jag får fundera lite 🙂 Senare i höst blir det ju kanske parning och förhoppningsvis valpar och då blir det inga fler tävlingar i år. Eller jo, noseworktävling går ju, färre hundar och man är inte nära och umgås etc. så mindre smittrisk än utställning. Teslan måste ju också ut och göra doftprov och försöka ta några diplom. 🙂 Ja vi kommer att ha fullt upp.Eskilstuna fick jag dessvärre hoppa över idag då hussen i familjen blev allvarligt sjuk (lunginflammation) och inlagd på IVA så idag har det bara varit prat med läkare och personal och besök på IVA, men det är stabilt. Och kanske jag ändå inte hade riskerat att åka med Nova till Eskilstuna, efter stukningen igår.
Hon verkar återställd, men vi tar det säkra före det osäkra, så hon får någon veckas fullständig vila och koppelrastning. Nova själv håller verkligen inte med om att hon ska hålla sig i stillhet 😮 (se videor på Instagram). Undrar när lugnet och värdigheten kommer? När hon blir veteran kanske.

Nu blir det i alla fall ogräsrensning, trädgårdsarbete, husmålning varvat med hundträning och nosework de närmsta veckorna och förmodligen ett antal visiter på sjukhuset.


Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.